اگر نگران فلزات سنگین و تاثیر آنها بر سلامتیتان هستید، حتما خوشحال میشوید بدانید که برخی غذاها میتوانند به دفع این سموم شیمیایی از بدن کمک کنند. فلزات سنگین در دندانهایمان، خانههایمان و در فضایی که تنفس میکنیم وجود دارند و میتوانند تاثیر بلندمدت بر اندامهایمان بگذارند و در بافتهای کبد، کلیه، مو، پوست و استخوانها تجمع یابند. با این حال برخی از غذاها از بدن ما در مقابل جیوه، کادمیوم و سرب محافظت کرده و توانایی ما در دفع ایمن آنها از بدن را بهبود میبخشند. پیش از مصرف درمانهای طبیعی و ترکیب آنها با داروهای تجویزی ابتدا با پزشک مشورت کنید.
کلرلا (Chlorella)
کلرلا در واقع یک جلبک سبز سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و کلروفیل هست. در مطالعهای که توسط دانشگاه Korean Ewha Womans در سال ۲۰۰۹ در Nutrition Research and Practice منتشر شد، محققان خواص سمزدایی کلرلا را در حیوانات بررسی کردند. به حیوانات مورد آزمایش دوز بالایی از فلز سنگین کادمیوم داده شد. کلرلا مقدار کادمیومی را که در بافتهای سلولی حیوانات تجمع یافته بود، کاهش داده و میزان کادمیومی را که از طریق ادرار و مدفوع دفع میشد، افزایش داد. کلرلا زمانی که به صورت داخلی داده میشد، میتوانست تاثیر خطرناک و سمی فلزات سنگین را خنثی کرده و به دفع ایمن آن از بدن کمک کند.
گشنیز گیاه دارویی و غذایی است. برگهای گشنیز سرشار از روغنهای عصارهای فرار با خواص ضدالتهابی، ضدمیکروبی و سمزدایی است. طبق نظر کوین جیانی مولف High Raw، برگهای گشنیز خاصیت کیلیتی مهمی دارند و به فلزات سنگین در بافتها متصل شده و به انتقال آنها به خارج از بدن کمک میکنند. گشنیز را میتوان به صورت عصاره گیاهی، چای یا به صورت تازه مرتبا مصرف کرد.
پکتین نوعی فیبر محلول است که در بسیاری از میوهها از جمله سیبها، گلابیها و مرکبات یافت میشود. در آزمایشهای بالینی منتشر شده در Alternative Therapies in Health and Medicine در سال ۲۰۰۸، به کودکان مقدار زیادی مکمل پکتین داده شد تا خاصیت سمزدایی این فیبر بررسی شود. کودکانی که پکتین مصرف کرده بودند، مقدار بسیار کمتری سرب در خون خود داشتند و دفع سرب از طریق ادرار در آنها ۱۳۲ درصد افزایش یافته بود. مصرف میوه های سرشار از پکتین در رژیم غذایی به گوارش و سلامت کبد کمک کرده و با اتصال به سموم و فلزات سنگین و انتقال آنها به خارج از بدن، به سمزدایی از بدن کمک مینماید.
دانه خار مریم
دانههای خار مریم در طب سنتی غربی به عنوان گیاه محافظت کننده از کبد مورد مصرف قرار میگیرد. در مطالعهای که در سال ۲۰۰۰ در The Journal of Biological Research منتشر شد، محققان تاثیر سیر و دانه خار مریم را بر روی حیواناتی که با دوز بالای جیوه مسموم شده بودند، مورد بررسی قرار دادند. در این حیوانات که با دانه خار مریم تحت درمان قرار گرفتند، از کبد در مقابل تاثیرات مضر جیوه محافظت شد. مصرف دانه خار مریم به عنوان مکمل یا چای، به بدن کمک میکند از مسمومیت فلزات سنگین جلوگیری کرده و از عملکرد کبد محافظت نماید.
در طبق تحقیقات منتشر شده در سال ۱۹۸۷، سیر به سمزدایی فلزات سنگین کمک میکند. محققان دانشگاه کره، سیر را به حیواناتی دادند که با فلزات سنگین مانند جیوه و کادمیوم مسموم شده بودند. سیر از اندامها در مقابل فلزات سنگین محافظت میکند. این تاثیر سیر با کارایی داروهای استاندارد تجویزی قابل مقایسه بوده و به دفع کادمیوم از طریق ادرار و مدفوع کمک مینماید. سیر خرد شده باید به صورت تازه و پخته نشده مصرف شود تا عملکرد دارویی آن حفظ شود یا این که به صورت مکمل مصرف گردد.
منبع: ایران درمان