تولید رایانه اندیشمند و تصمیم ساز؛ تهدید یا فرصت؟

شرکت «دیپمایند» تولید رایانه اندیشمند و تصمیم‌ساز را به اتمام رسانده است؛ رایانه‌ای که قادر است به مانند انسان فکر کرده و برای مشکلات مختلف راه حل پیدا کند.

پیدایش رایانه در صحنه زندگی بشر تحولات عمده‌ای را به وجود آورد، یکی از حوزه‌هایی که ذهن بشر را از ابتدای معرفی توانمندی‌های رایانه و نیز هوش مصنوعی به خود معطوف کرد رسیدن به فناوری‌های کامپیوتری بود که بتواند عملکردی به مانند ذهن بشر یعنی قدرت فکر کردن داشته باشد. اما سوال بزرگ این است که آیا ظهور ماشین‌های متفکر می تواند به شکل یک تهدید جدی برای بشر تبدیل شود؟

شرکت دیپ‌مایند (DeepMind) یک کمپانی فعال در زمینه هوش مصنوعی یا AI می‌باشد که در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت گوگل خریداری شد. این شرکت اخیرا موفقیت بسیار عظیمی را به‌دست آورده است. این دستاورد بزرگ شامل تولید و توسعه رایانه‌ای است که با رجعت به حافظه خود، می‌تواند فرآیند یادگیری را انجام داده و با استفاده از دانش به‌دست آمده به سوالات مختلف پاسخ دهد. همچنین قادر است برای مشکلات مختلف راه‌حل‌های منطقی و پیچیده ارائه دهد.

تفاوت رایانه اندیشمند با دیگر رایانه‌ها در چیست؟

این دستاورد می‌تواند طلیعه دورانی جدید در پیشرفت‌های انسانی در زمینه هوش مصنوعی باشد. در واقع چنین رایانه‌ای قادر است تا خود به پاسخ صحیح دست پیدا کند؛ پاسخ درست و منطقی که قبلا به صورت داده وارد رایانه نشده است، بلکه رایانه خود به آنها می‌رسد.

«دیپ‌مایند» مدل جدید هوش مصنوعی خود را «رایانه عصبی تشخیص‌پذیر» یا (DNC) نام‌گذاری کرده است. این رایانه را می‌توان با اطلاعاتی نظیر شبکه راه‌های زیرزمینی لندن و یا شجره‌نامه‌های خانوادگی تغذیه نمود و  بعد از آن انتظار داشت تا با ایجاد ارتباطات هوشمندانه بین ساختارهای اطلاعاتی و دیتاهای ورودی، خود به خلق پاسخ‌های مناسب مبادرت ورزد؛ پاسخ‌هایی که به صورت دیتا وارد رایانه نشده است.

به‌طور مثال اگر اطلاعات یک شجره‌نامه خانوادگی را در اختیار این رایانه اندیشمند قرار دهید و در ادامه از رایانه سوالات مختلف در خصوص مناسبت‌های فامیلی افراد در داخل این شجره‌نامه بپرسید این رایانه به تمامی سوالات شما پاسخ درست خواهد داد و خود قادر به تشخیص انواع روابط درون خانوادگی می‌باشد.

کارکرد این رایانه را می‌توان براساس تقلید از فعالیت ذهن انسان و شبکه‌های عصبی مغز ارزیابی کرد. بر این اساس یک رایانه می‌تواند در زمان انجام محاسبات مختلف موفق به یادگیری و ایجاد ارتباط بین دیتاها شود و خود مبادت به فکر کردن و اتخاذ تصمیمات هوشمندانه گردد.

«دیپ‌مایند» امیدوار است تا مدل DNC راه را برای دستاوردهای عظیم محاسباتی در آینده باز کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.