بعد از انجام آزمایشها و تحقیقات بسیار زیاد در رابطه با عمر انسان، محققین به این نتیجه رسیدند که امید آنها برای افزایش حداکثر عمر انسان به وسیله علم، احتمالا بیثمر باشد. با اینکه محققین برای چندین دهه مختلف است که تلاش دارند طول عمر انسان را افزایش دهند، اما تلاشهای آنها هیچ نتیجهای نداشته و شاید هیچگاه نیز نتیجه ندهد.
انتظار میرود نوزادانی که امروزه متولد میشوند تا ۷۹ سال عمر کنند، اما آیا واقعا نمیتوان حداکثر عمر انسان را افزایش داد؟ شاید حتی اگر فردی در تمام طول عمر مورد مراقبت قرار گرفته و انواع رژیمها را نیز رعایت کند، نتواند بیشتر از ۱۲۲ سال، یعنی ۴۷ سال بیشتر از میزانی که محققین برای عمر انسان در نظر گرفتهاند، زندگی کند. باید اشاره کنیم بیشترین رکوردی که تاکنون برای عمر یک نفر به ثبت رسیده نیز ۱۲۲ سال بوده است.
آقای Jan Vijg، مدیر بخش ژنتیک دانشگاه علوم آلبرت انیشتین در مصاحبهای که با Chicago Tribune داشته، اعلام کرده که جلوگیری و مراقبت از بیماریهای مزمن و عفونی، شاید بتواند میانگین طول انسانها را افزایش دهد، اما هیچ تأثیری در حداکثر عمر انسان نخواهد داشت.
تدابیری که تاکنون محققین برای افزایش عمر انسان در دو دهه اخیر به کار گرفتهاند، باعث افزایش میانگین آن شده است. در سال ۱۹۹۷ بود که فردی با نام Jeanne Calment و در سن ۱۲۲ سالگی که شاید تاکنون و با اسناد معتبر، کسی به اندازه او عمر نکرده باشد، از دنیا رفت. به همین جهت شاید حتی علم نیز نتواند ظرفیت عمر انسان را افزایش دهد.
طبق تحقیقاتی که بر روی افراد مختلف انجام شده، تدابیر علمی و درمانی میتواند میانگین عمر انسانها را به ۱۰۰ سال برساند، اما زمانی که آنها از مرز صد سالگی عبور میکنند، فاکتور قابل توجهی از بیشتر شدن سن آنها دیده نمیشود. در واقع، شانس افراد برای رسیدن به سنهای ۱۱۰، ۱۲۵ یا ۱۲۰ یکی بوده و نمیتوان میانگین آن را با استفاده از علوم و یا روشهای مختلف افزایش داد.
با توجه به نتایج به دست آمده، محققین معتقدند افراد حاضر و مردمی که در آینده متولد خواهند شد، حداکثر ۱۱۵ سال عمر خواهند کرد. همچنین حداکثر عمر مطلق انسان، ۱۲۵ سال اعلام شده است.
بابا من راز عمر جاودانه رو میدونم