حافظه و بهداشت روانی انسان در مغز افرادی که به صورت دائم از غذاهای غیرسالم مانند نوشیدنیهای شیرین، غذاهای شور و گوشتهای فرآوری شده استفاده میکنند، کوچکتر از سایر افراد است.
پژوهشهای جدید نشان میدهد بخش مرتبط با یادگیری، حافظه و بهداشت روانی انسان در مغز افرادی که به صورت دائم از غذاهای غیرسالم مانند نوشیدنیهای شیرین، غذاهای شور و گوشتهای فراوری شده استفاده میکنند، کوچکتر از سایر افراد است.
با وجودی که در این مطالعات تنها اطلاعات و ساختار مغز افراد داوطلب بالای ۶۰ سال مورد مطالعه قرار گرفت ولی پژوهشگران به صراحت اعلام کردند که این موضوع و تاثیرات مخرب غذاهای فوقالذکر، ارتباطی با سن و جنسیت نداشته و در همه افراد از جمله جوانان و کودکان نیز قابل مشاهده است.
«فیلیس جاکا»، سرپرست تیم تحقیق و استاد پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه دیکین استرالیا، در اینباره میگوید:
«ما پیش از این میدانستیم که ترکیبات غذائی اعم از غذاهای سالم و ناسالم میتوانند تاثیراتی سریع و قابل توجه بر بخش هیپوکامپ مغز داشته و بر اندازه و عملکرد این قسمت مهم مغز تاثیر گذارند. اما تاکنون و پیش از این دوره از مطالعات این تحقیقات تنها روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده و هیچ گاه به صورت مستقیم روی انسان انجام نشده بود».
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افراد بالغی که در رژیم غذائی خود از مواد غذائی ناسالم مانند نوشیدنیهای قندی، مواد غذائی نمکی و غذاهای فراوری شده استفاده میکنند، دارای هیپوکامپ کوچکتری در سمت چپ مغز خود هستند.
از سوی دیگر افرادی که در رژیم غذائی روزانه خود از الگوی غذاهای سالم پیروی کرده و به میزان زیادی از ماهیها، سبزیجات و میوه استفاده میکنند، دارای هیپوکامپ چپ بزرگتری هستند.
دکتر جاکا در ادامه اظهار داشت: «مطالعات ما نشان دهنده تاثیرات مستقیم تغذیه روی بخش هیپوکامپ مغز بوده و از آن جائی که هیپوکامپ در مغز انسان دارای وظایف بسیار مهمی بوده و نقش بسیار بااهمیتی در یادگیری و حافظه افراد در تمامی طول عمر، ایفا میکند درک این موضوع بسیار حیاتی است که نوع تغذیه در سنین کودکی و نوجوانی میتواند افراد را در بهبود عملکرد مغزی و قدرت حافظه یاری کند».
منبع: بیتوته