ورزش

ورزش کردن قبل از خوردن صبحانه شما را از بیماری در امان نگه می‌دارد

محققان دریافته‌اند که ورزش کردن قبل از خوردن صبحانه می‌تواند فواید بسیاری برای سلامت فرد داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش دهد.

محققان دانشگاه Bath و دانشگاه Birmingham طی یک مطالعه جدید به تحقیق درباره‌ی این موضوع که آیا خوردن صبحانه بهتر است قبل از ورزش صبحگاهی باشد یا بعد از آن، پرداخته‌اند. گرچه یک قاعده یا قانون محکم در مورد این که کدام یک بهتر است وجود ندارد، اما مطالعات نشان می‌دهند که ورزش کردن قبل از خوردن صبحانه، ممکن است شانس به وجود آمدن ۲ وضعیت جدی و رایج در سلامتی افراد را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

افرادی که برنامه خواب منظمی دارند و سعی می‌کنند با شکم پر به رختخواب نروند، یا به عبارت دیگر بین آخرین وعده غذایی روز قبل و اولین وعده غذایی روز بعدشان چندین ساعت یا بیشتر فاصله است، دارای قند خون متعادلی هستند. زیرا در این مدت زمان، سطح قند خون کاهش می‌یابد و منجر به کاهش سطح هورمونی می‌شود که قند خون و انسولین را تنظیم می‌کند.

ارتباط ورزش کردن پیش از خوردن صبحانه و سلامت

ورزش کردن قبل از صبحانه نشان‌ می‌دهد که بدن در حال  فعالیت است، با آنکه در این موقع سطح انسولین پایین است، اما این مطالعه نشان می‌دهد که این کار مفید است. زیرا با ورزش کردن قبل از خوردن صبحانه میزان چربی سوزی بدن در مقایسه با کسانی که بعد از صبحانه ورزش می‌کنند، ۲ برابر است. شاید این کار موجب تفاوت در کاهش وزن نشود اما از دیگر تاثیرات قابل توجه آن نمی‌توان چشم پوشی کرد.

براساس این مطالعه ۶ هفته‌ای، محققان دریافتند که ورزش کردن قبل از خوردن صبحانه باعث افزایش چشمگیر توانایی بدن در کنترل سطح قند خون می‌شود. این تیم یاد آور می‌شود که به دلیل کنترل سطح قند خون، ورزش قبل از خوردن صبحانه ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

هر دو گروه شرکت کنندگان میزان کاهش وزن و تناسب اندام یکسانی را تجربه می‌کنند. اما این مطالعه و تحقیق که مدت ۶ هفته طول کشید، نشان داد که وقتی فردی قبل از خوردن اولین وعده غذایی روز خود ورزش می‌کند، مزایای فراوانی را تجربه خواهد کرد.

1 دیدگاه در “ورزش کردن قبل از خوردن صبحانه شما را از بیماری در امان نگه می‌دارد

  1. ورزش صبحگاهی موجب ترشح هورمون دوپامین می‌شود. دوپامین یک پیام‌رسان مهم در مغز است که عملکرد‌های بسیار زیادی دارد و بر انگیزه، حافظه، توجه و حتی تنظیم حرکات بدن تاثیر می‌گذارد. هنگامی که این ماده به میزان زیاد در بدن ترشح می‌شود، احساس لذت و رضایت از به دست آوردن پاداش را می‌سازد. این احساسات به شما انگیزه تکرار یک عمل یا رفتار را می‌دهد؛ از سوی دیگر پایین بودن میزان دوپامین مغز با کاهش انگیزه و شوق و اشتیاق فردی مرتبط است. میزان دوپامین معمولا در سیستم عصبی تنظیم می‌شود، اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توان با انجام آن‌ها میزان دوپامین مغز را به صورت طبیعی بالا برد و در نتیجه انگیزه، انرژی و روحیه بهتری برای تمام روز داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.