محققان موفق شدند تا فسیل دندانی را پیدا کنند که حدود ۱٫۲ میلیون سال قدمت دارد و با بررسی این دندان باستانی متوجه شدند که انسانهای اولیه چه چیزهایی را به عنوان غذا میخوردند. مطالعات صورت گرفته بر روی این فسیل و بقایای میکروبی موجود در آن نشاندهندهی این موضوع است که غذای اجداد ما در ۱٫۲ میلیون سال پیش، گوشت خام و سبزیجات بوده است.
دانشمندان کشف کردند که اجداد انسانهای امروزی در بیش از یک میلیون سال پیش، حتی تکههای چوب، بخشهایی از بال پروانه و پای حشرات را میخوردند. کارن هاردی (Karen Hardy) از دانشگاه بارسلونای اسپانیا در اینباره گفته است:
شواهد بسیار محدودی وجود دارد که نشان میدهد، انسانهای اولیه از گیاهان به عنوان غذا استفاده میکردند. همچنین اجداد انسانها، تمام غذاهایشان را به صورت خام مصرف میکردند و تاکنون شواهدی مبنی بر انجام پردازشهای مختلف بر روی غذاها به دست نیامده است.
انسانهای اولیه از چه زمانی از آتش برای طبخ غذا استفاده میکردند؟
به این ترتیب دانشمندان به این نتیجه رسیدند که انسانهای نخستین ساکن در اروپا، حداقل تا ۱٫۲ میلیون سال پیش از آتش استفاده نمیکردند. محققان هنوز متوجه نشدهاند که بشر دقیقا از چه زمانی از آتش برای آمادهسازی غذا استفاده میکرده و این موضوع به یکی از بحثبرانگیزترین سوالات دانشمندان تبدیل شده است. شواهد جدی نشان میدهند که استفاده از آتش برای طبخ غذا از ۱٫۲ میلیون تا ۸۰۰ هزار سال قبل آغاز شده است. البته برخی از محققان نیز مدعی شدهاند که شروع این اتفاق به ۱٫۸ میلیون سال پیش بازمیگردد.