مزایا و فواید میوه و سبزی کاملا اثبات شده است. طی مطالعات عمیقی که اخیرا در دانشگاه هاروارد بر روی هزار زن صورت گرفته، مصرف متعادل سبزیجات و میوهها از سن بلوغ تا اوایل میانسالی، این افراد را از خطر ابتلا به سرطانهای مختلف زنانه دور میکند. فیبر موجود در سبزیجات، بهترین ماده برای جلوگیری از توسعه سلولهای سرطانی است.
این اطلاعات به دست آمده معتبر بر پایه نتایج بدست آمده از تحقیقهای چندین سال اخیر است. در سال ۱۹۹۱ بر روی ۹۰ هزار و ۵۳۴ زن مطالعاتی انجام شد. میانگین سن جامعه آماری این تحقیق، بین ۲۷ تا ۴۴ سال بود. پژوهش دانشگاه هاروارد در این زمینه حدود چهار سال به طول انجامید و پرسشنامههایی که در این چهار سال از وضعیت جامعه آماری قبل و بعد از شروع رژیم غذایی سبزیجاتی جمعآوری شد، نتایجی فوقالعاده داشت. تحقیقات مشابهی نیز در سال ۱۹۹۸ در یک دبیرستان دخترانه صورت گرفت.
فاکتورهای تاثیرگذاری از جمله: سابقه سرطان در دیگر افراد خانواده، نژاد، شاخص توده بدن و … در نظر گرفته شدند. پس از آنالیز کردن این دادههای ۹۰ هزار نفری محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند که مصرف متعادل فیبر و سبزیجات در بانوان، آنها را از خطر ابتلا به سرطان پستان مصون میدارد. مصرف فیبر با رژیم غذایی مناسب، خطر ابتلا به سرطان در بانوان را در سن بلوغ بین ۱۲ تا ۱۹ درصد، در میانسالی تا ۱۶ درصد و بعد از دوران یائسگی تا ۲۴ درصد کاهش میدهد. همچنین محققان اذعان دارند که مصرف فیبر حداقل روزی ۱۰ گرم روزانه، خطر ابتلا به دیابت را تا ۱۳ درصد کاهش خواهد داد.
منبع: گجت نیوز