این جایزه به طور مشترک به «ویلیام سی کمپل» ایرلندی و «ساتوشی اومورا»ی ژاپنی برای درمان بدیع عفونت ناشی از انگل کرمهای گرد و «یویو تو»ی چینی برای اکتشافات در جهت درمان مالاریا اهدا شد.
یویو تو نخستین دانشمند چینی است که موفق به دریافت جایزه نوبل شده است.
بیماریهای ناشی از انگلها برای قرنهاست که بشریت را تحت تاثیر قرار داده و مشکل جدید جهانی را برای مردم ایجاد کرده است. بطور خاص، بیماریهای انگلی بر مجامع فقیر جهان تاثیر گذاشته و سد بزرگی در مسیر ارتقای سلامت و تندرستی انسان ایجاد کردهاند. برندگان نوبل امسال درمانهایی را توسعه دادهاند که مسیر بهبود برخی از مرگبارترین بیماری های انگلی را متحول کردهاند.
ویلیام سی کمپل و ساتوشی اومورا داروی Avermectin را کشف کردند، مشتقاتی که اساسا باعث کاهش بروز بیماری کوری رودخانهای و فیلاریازیس لنفاوی شده و همچنین علیه تعداد زیادی از بیماریهای انگلی کارآمد بوده است.
یویو تو داروی Artemisinin را کشف کرد که بهطور چشمگیری نرخ مرگ و میر بیماران مبتلا به مالاریا را کاهش داده است.
هر دو کشف ابزارهای قدرتمند جدیدی را برای بشریت به منظور مبارزه با این بیماریهای ناتوان کننده که سالانه بر زندگی میلیونها انسان تاثیر گذاشته ارائه کردهاند. پیامدهای این اکتشافات در زمینه ارتقای سلامت انسان و کاهش درد و رنج انسانها بیاندازه هستند.
این جایزه سال گذشته بطور مشترک به جان او کییف آمریکایی، می بریت موزر و ادوارد موزر نروژی برای اکتشاف سلولهایی که سیستمهای مکانیابی در مغز را تشکیل میدهند، اختصاص یافته بود. نتایج کشفیات این سه محقق به توضیح علت ناتوانی بیماران مبتلا به آلزایمر در تشخیص محیط اطراف کمک میکند.
می بریت و ادوارد موزر، پنجمین زوجی بودند که با هم موفق به کسب جایزه نوبل شدند. می بریت یازدهمین زنی بود که از زمان آغاز جایزه نوبل تاکنون موفق به کسب جایزه نوبل پزشکی شد.
منبع: بیتوته