چه کسانی میتوانند نسخه رایگان ویندوز ۱۰ را دریافت کنند؟
● کاربرانی که بر روی رایانه خود از نسخه اورجینال ویندوز ۷، ۸ و ۸.۱ استفاده میکنند.
● کاربرانی که به پروژه ویندوز اینسایدر پیوستهاند.
● کاربرانی که از نسخه غیرقانونی و یا کرک شده ویندوز استفاده میکنند!
در ادامه توضیحاتی را در مورد هر یک ارائه میدهیم و در مورد نسخههای کرک شده نیز صحبت خواهیم کرد.
کاربرانی که بر روی رایانه خود از نسخه اورجینال ویندوز ۷، ۸ و ۸.۱ استفاده میکنند:
اگر شما بر روی رایانه خود از ویندوز ۷، ۸ و ۸.۱ اورجینال استفاده میکنید، کافی است که آخرین بهروزرسانیهای ویندوز را دریافت کرده باشید. در این صورت میتوانید ویندوز ۱۰ را رزرو کرده و با خیال آسوده ویندوز ۱۰ را هم اکنون دریافت کنید. در ادامه مقاله نیز روش رزرو ویندوز ۱۰ را توضیح میدهیم.
اگر از لپتاپ استفاده میکنید و تا به امروز اقدام به تعویض ویندوز دستگاه خود نکردهاید، به احتمال ۹۰ درصد ویندوز اورجینال دارید اما اگر ویندوز را عوض کردهاید، ویندوز اورجینال ندارید. در ایران نسخههایی از ویندوز را مشاهده میکنیم که با نام اورجینال به فروش میرسند اما با قیمتی بسیار پایین! به عنوان مثال ۳۵۰۰ تومان! این ویندوزها همگی نسخه غیرقانونی هستند که فروشندگان سعی دارند تا با زدن یک هالوگرام، به مشتری بگویند که این نسخه همان نسخه اورجینال است. مطمئنا شما نیز با این نوع محصولات برخورد کردهاید. اما اگر در جریان قیمتها باشید مطمئنا گفتههای فروشندهها را باور نمیکنید.
ویندوز اورجینال قیمت بسیار بالایی دارد و با توجه به بالا بودن قیمت دلار در ایران، این قیمت بسیار سنگینتر میشود. به عنوان مثال قیمت نسخه اورجینال ویندوز ۸ پرو در ایران ۲۴۰ هزار تومان است! در ایران درصد کمی از کاربران از ویندوز اورجینال یا بهتر بگوییم نرمافزارهای اورجینال استفاده میکنند. بنابراین لازم است که به طور جداگانه به این موضوع بپردازیم.
کاربرانی که از نسخه غیرقانونی و یا کرک شده ویندوز استفاده میکنند:
مطمئنا بسیاری از شما همانند من، از نسخه غیرقانونی ویندوز استفاده میکنید و تصمیم دارید که ویندوز ۱۰ را نیز به صورت رایگان دریافت کنید. در این صورت نیاز است تا بیشتر وارد جزئیات موضوع شویم. سیستم عامل ویندوز یا به طور کلی بسیاری از نرمافزارها، توسط هکرهای چینی و روسی کرک میشوند اما برای ویندوز ما تنها یک روش کرک نداریم. برخی از روشها تنها با دور زدن مهلت اکتیو کردن ویندوز، سعی در اکتیو کردن ویندوز دارند که روشهای چندان مناسبی نیستند. اما روشهای دیگری نیز هستند که ویندوز شما را به نسخه قانونی یا genuine تبدیل میکنند. با این که ویندوز genuine شده است اما هنوز هم در دسته نسخههای غیرقانونی قرار میگیرد ولی با نسخهای که توسط یک ابزار خاص کرک شده، تفاوتهایی دارد.
اگر شما یک ویندوز ۷، ۸ و ۸.۱ به همراه آخرین آپدیتها را دانلود کنید و توسط ابزارهای مختلف آن را به نسخه قانونی یا genuine تبدیل کنید، پیام رزرو ویندوز ۱۰ را مشاهده خواهید کرد! تفاوت اصلی این نسخه غیرقانونی با نسخههای کرک شده در این جا مشخص میشود. اگر از این نسخه غیرقانونی استفاده میکنید، پیغام رزرو را مشاهده میکنید اما اگر از سایر نسخهها که به عنوان کرک شده شناخته می شوند استفاده کنید پیام رزرو را مشاهده نخواهید کرد.
اما آیا می توان این ویندوز غیرقانونی که توسط ابزاری خاص genuine شده است را به ویندوز ۱۰ ارتقاء داد؟
جواب هنوز نامشخص است! اما به احتمال بسیار بالا خیر. مایکروسافت چند ماه پیش اعلام کرد که نسخههای غیرقانونی ویندوز نیز میتوانند ویندوز ۱۰ را دریافت کنند اما مدتی پس از این خبر، اعلام کرد که بهروزرسانی نسخههای غیرقانونی به ویندوز ۱۰، امکانپذیر نیست. مایکروسافت اعلام نکرد که آیا نسخههای غیرقانونی که genuine شدهاند نیز در این دسته قرار میگیرند یا خیر. به هر حال در این خصوص جزئیات بیشتری در دسترس نیست اما اگر شما از این نسخه ویندوز استفاده میکنید و پیغام رزرو ویندوز ۱۰ را نیز دریافت کردهاید، حتما ویندوز ۱۰ را رزرو کنید زیرا ممکن است که امکان بهروزرسانی برای شما نیز فراهم شود.
کاربرانی که به پروژه ویندوز اینسایدر پیوستهاند:
اینسایدرها کاربرانی هستند که در کنار مایکروسافت، به توسعه ویندوز ۱۰ کمک کردهاند. بنابراین، مایکروسافت شرایطی را فراهم کرده تا اینسایدرها نیز بتوانند ویندوز ۱۰ را به صورت رایگان دریافت کنند. اما به یک شرط! شما یک اینسایدر هستید و باید اینسایدر بمانید! این جمله چه معنایی دارد؟
مایکروسافت میگوید اینسایدرها نیز میتوانند به صورت رایگان ویندوز ۱۰ را دریافت کنند اما برای این که بتوانند همچنان به استفاده خود از نسخه قانونی ادامه دهند و یا به نوعی شماره سریال ویندوز ۱۰ آنها منقضی نشود، بایستی همچنان در پروژه ویندوز اینسایدر باقی بمانند و به دریافت بیلدهای پیشنمایش و آزمایشی ادامه دهند. همان طوری که میدانیم و پیشتر نیز در اخبار گفته شد، ویندوز ۱۰ با شعار «ویندوز به عنوان یک سرویس» عرضه میشود و عرضه بهروزرسانیهایی که ویژگیهای جدید را با خود به همراه دارند، تا سال ۲۰۲۵ همچنان ادامه مییابد. عرضه ویژگیهای جدید به معنای مشکلات جدید است و مشکلات برای این که رفع شوند، نیاز به آزمایش توسط تیم و اینسایدرها دارند. پس اگر میخواهید به عنوان یک اینسایدر ویندوز ۱۰ را دریافت کنید، میبایست همچنان در پروژه ویندوز اینسایدر باقی بمانید و به دریافت نسخههای آزمایشی که پس از نسخه رسمی عرضه میشوند، ادامه دهید.
متاسفانه در حال حاضر به دلیل انتشار نسخه نهایی ویندوز ۱۰، امکان پیوستن به پروژه ویندوز اینسایدر وجود ندارد. بنابراین اگر تا به این لحظه در پروژه ثبت نام نکردهاید، نمیتوانید برای دریافت بیلدهای ویندوز ۱۰ دسکتاپ اقدام کنید.
در آخر بد نیست بدانید بنا بر گفته مایکروسافت، در روز اول انتشار ویندوز ۱۰، ممکن است که ویندوز ۱۰ برای همگان در دسترس نباشد. بنابراین اگر شما هنوز نتوانستید که ویندوز ۱۰ را دریافت کنید نگران نشوید و مدتی بعد تلاش کنید.
منبع: گجت نیوز